Grondwaterproblematiek en Funderingsherstel - Schijf Groep

Grondwaterproblematiek en Funderingsherstel

By oktober 21, 2020Funderingherstel, Nieuws
funderingsherstel

Grondwaterproblematiek en Funderingsherstel

TV programma

In het KRO/NCRV programma De Monitor is aandacht besteed aan het onderwerp grondwaterproblematiek en funderingsherstel.  De aflevering ‘Heel Holland Zakt‘ van 19 oktober toont de Schijf Groep tijdens werkzaamheden aan een funderingsherstelproject in Rotterdam. 

Grondwaterproblematiek

Het verzakken van panden als gevolg van de lage grondwaterstand is een steeds groter wordend probleem in ons land. In de zomer van 2018 bereikte het grondwaterniveau een dramatisch diepterecord. De gevolgen hiervan worden steeds meer zichtbaar. Funderingspalen komen droog te staan waardoor deze gaan rotten met verzakkingen als gevolg. Ook het inklinken van grond door droogte heeft verzakkingen tot gevolg. Panden waarbij funderingsschade is ontstaan zijn onverkoopbaar, vanzelfsprekend een grote zorg van huiseigenaren. Herstel van beschadigde funderingen leidt tot hoge kostenposten en wie gaat er voor deze kosten opdraaien? Overheid en betrokken instanties zijn hierover in overleg maar vooralsnog is er een hoop onduidelijkheid zoals in de uitzending te zien is.

Wat kunnen wij doen?

De Schijf Groep is al geruime tijd actief op het gebied van Funderingsherstel en de aanleg van kelderruimtes. We zijn bekend met de grondwaterproblematiek en funderingsherstel. De combinatie van funderingsherstel en aanleg van een kelderruimte word veelal toegepast. Dit levert zowel een solide fundament op als een toename van (woon)oppervlak. We adviseren u graag over de mogelijkheden!