Historie

De geschiedenis van een écht familiebedrijf

1 februari 1914, de geboortedag van oprichter Piet Schijf

Na zijn jeugd tracht Piet zijn hoofd boven water te houden als bloemenkweker aan de Boterdijk in het dorp De Kwakel. De kassen worden warmgestookt met behulp van stookolie. Als begin jaren 60 de oliecrisis zich aandient neemt Piet een ingrijpend besluit en stapt qua brandstof over op hout, veelal vrijgekomen bij sloopwerkzaamheden van houten bloemenkassen. Hierbij komt Piet tot zijn verbazing regelmatig partijen hout tegen die nog prima herbruikbaar zijn waardoor hij besluit tot verkoop van dit hout. De totstandkoming van Schijf Houthandel is een  feit.

In 1976 treedt de huidige eigenaar van de Schijf Groep Teun Stam als schooljongen in dienst  bij Piet Schijf. Spijkers trekken en helpen met sorteren op de werf zijn de voornaamste werkzaamheden.

Begin jaren 80 heeft Piet zijn sporen verdiend en besluit het goed lopende bedrijf over te doen aan zijn schoonzoon Hans de Wit. Teun Stam, inmiddels 10 jaar ervaring rijker heeft ambitieuze plannen. Namelijk het worden van zelfstandig ondernemer.  Dit enthousiasme is tweezijdig en de handen worden ineengeslagen. Al snel volgt de oprichting van P.C. Schijf V.O.F. waarbij Hans en Teun beiden voor 50 % eigenaar zijn met ieder een eigen specialisme. Hans is verantwoordelijke voor de handel en Teun behartigd de aannemerij.

Na menig uitbreiding aan de Boterdijk is de conclusie dat het terrein alsmede bedrijfsruimten niet meer toereikend zijn qua omvang. Men besluit een stuk grasland aan te kopen aan de C.T. Storkweg te Uithoorn. In eigen beheer wordt op dit perceel een bouwplan ontwikkeld en de V.O.F. omgezet in een B.V. Het personeelsbestand bestaat op dat moment uit 10 werknemers. In de jaren die volgen groeit de onderneming, onder bezielende leiding van Teun en Hans, met succes uit tot een middelgrote onderneming.

In 2004 treedt Hans de Wit  af als aandeelhouder en de gehele onderneming komt  in handen van Teun Stam.

In de hierop volgende jaren  ontwikkeld het bedrijf zich tot een zeer betrouwbare, kwalitatieve en innovatieve partner op het gebied van sloopwerkzaamheden, asbestverwijdering, boren en zagen met diamantgereedschap, specialistisch transport op hoogte en aanleg van BMX Tracks.

Door met beide benen op de grond te blijven staan, te kiezen voor écht samenwerken, transparantie, kwaliteit en innovaties  is de Schijf groep niet meer weg te denken van Nederlandse markt.

De Schijf Groep bestaat momenteel uit circa 75 medewerkers welke werkzaam zijn binnen de diverse disciplines.

Inmiddels is de nieuwe lichting reeds werkzaam binnen de onderneming waardoor het voortbestaan van de Schijf Groep is gewaarborgd.

Piet Schijf oprichter
teun stam

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze dienstverlening?
Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 09:00 17:00.
Schijf Groep
C.T. Storkweg 21
  1422 WB UITHOORN
info@schijf.nl
0297-522144
Alle contactgegevens