BMX Tracks

Begonnen vanuit een passie

Begonnen vanuit een passie

Uit passie van directeur Teun Stam is Schijf begonnen met het aanleggen van diverse circuits. Zowel nationaal, als buiten de Nederlandse grenzen. We leggen volwaardig K.N.W.U. goedgekeurde BMX banen aan. We hebben het juiste materiaal en materieel beschikbaar. Daarbij kunnen wij met u meedenken over het ontwerp en/of de mogelijkheden voor de renovatie van een bestaande baan.

Geïnteresseerd? Of heeft u vragen? Neem gerust contact op met ons. Bekijk gerust onze brochures voor BMX Tracks en Mini BMX Tracks.

UCI

KNWU

Liefde voor de sport én talent

Halverwege de jaren 90 kwam Teun Stam in aanraking met de BMX sport. Al snel was hij op de fiets te vinden. Gaandeweg werd hij fanatieker en dan ook deelnemen aan wedstrijden. In 1997 behaalde hij de Europese titel. In 1998, 2000, 2002 en 2003 maakte Teun aanspraak op de wereldtitel in de Cruiserklasse.

Met de opgedane ervaringen en het opgebouwde netwerk binnen de BMX wereld, was de stap naar het bouwen van de BMX banen bijna een vanzelfsprekende.

Geschiedenis BMX sport

BMX staat officieel voor Bicycle Motor Cross. Het is ontstaan in de Verenigde Staten waarbij men in eerste instantie met kleine fietsen en hoge snelheden over de motorcrossbanen pareerde.

Sinds 2008 is fietscrossen een officieel Olympisch element met veel aanzien op nationaal en internationaal vlak. Deze explosieve en behendige topsport wordt door jong en oud op diverse niveaus beoefend. Mede hierdoor is de vraag bij gemeenten naar lokale, officieel goedgekeurde BMX banen voor de jeugd enorm gestegen.

Schijf BMX tracks is ontstaan vanuit een professionele fietscross carrière door directeur en eigenaar van de Schijf Groep Teun Stam. Mede door jarenlange ervaring op diverse internationale BMX tracks weten we precies hoe een baan aangelegd dient te worden met bijbehorende specificaties.

Meedenken over het ontwerp en de mogelijkheden op de gewenste locatie of renovatie/upgrade van een bestaande baan is dan ook vanzelfsprekend.

Dit alles gecombineerd met het juiste materiaal en materieel maakt Schijf BMX tracks de te kiezen partij voor het aanleggen van uw gewenste BMX baan.

We maken graag op locatie een afspraak om uw wensen om te zetten in de praktijk!

Projecten

 Nieuwsberichten

Circulair Advies NEVAPNieuws
oktober 31, 2022

Circulair advies bij NEVAP

Circulair advies bij NEVAP De Schijf Groep vervult circulaire coachfunctie tijdens de NEVAP HBO Challenge! De Schijf Groep heeft op 6 oktober jl. circulair advies gegeven tijdens de NEVAP HBO…
TechniekDriedaagseNieuws
oktober 20, 2022

TechniekDriedaagse 2022 doorslaand succes!

TechniekDriedaagse 2022 doorslaand succes! Ook de 5de jubileumeditie van de TechniekDriedaagse was een enorm succes! De Schijf Groep heeft deze jubileumeditie van de TechniekDriedaagse op zeer diverse manieren een bijdrage…
TechniekDriedaagse 2022Nieuws
september 23, 2022

TechniekDriedaagse 2022

TechniekDriedaagse 2022 Het techniekspektakel van het jaar!   Week 39, 27 t/m 29 september 2022,  organiseert TechNet Amstel & Venen de 5de (jubileum) editie van de TechniekDriedaagse. Tijdens deze dagen…

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze dienstverlening?
Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 09:00 17:00.
Schijf Groep
C.T. Storkweg 21
  1422 WB UITHOORN
info@schijf.nl
0297-522144
Alle contactgegevens