BMX Tracks

Begonnen vanuit een passie

Begonnen vanuit een passie

Uit passie van directeur Teun Stam is Schijf begonnen met het aanleggen van diverse circuits. Zowel nationaal, als buiten de Nederlandse grenzen. We leggen volwaardig K.N.W.U. goedgekeurde BMX banen aan. We hebben het juiste materiaal en materieel beschikbaar. Daarbij kunnen wij met u meedenken over het ontwerp en/of de mogelijkheden voor de renovatie van een bestaande baan.

Geïnteresseerd? Of heeft u vragen? Neem gerust contact op met ons. Bekijk gerust onze brochures voor BMX Tracks en Mini BMX Tracks.

UCI

KNWU

Liefde voor de sport én talent

Halverwege de jaren 90 kwam Teun Stam in aanraking met de BMX sport. Al snel was hij op de fiets te vinden. Gaandeweg werd hij fanatieker en dan ook deelnemen aan wedstrijden. In 1997 behaalde hij de Europese titel. In 1998, 2000, 2002 en 2003 maakte Teun aanspraak op de wereldtitel in de Cruiserklasse.

Met de opgedane ervaringen en het opgebouwde netwerk binnen de BMX wereld, was de stap naar het bouwen van de BMX banen bijna een vanzelfsprekende.

Geschiedenis BMX sport

BMX staat officieel voor Bicycle Motor Cross. Het is ontstaan in de Verenigde Staten waarbij men in eerste instantie met kleine fietsen en hoge snelheden over de motorcrossbanen pareerde.

Sinds 2008 is fietscrossen een officieel Olympisch element met veel aanzien op nationaal en internationaal vlak. Deze explosieve en behendige topsport wordt door jong en oud op diverse niveaus beoefend. Mede hierdoor is de vraag bij gemeenten naar lokale, officieel goedgekeurde BMX banen voor de jeugd enorm gestegen.

Schijf BMX tracks is ontstaan vanuit een professionele fietscross carrière door directeur en eigenaar van de Schijf Groep Teun Stam. Mede door jarenlange ervaring op diverse internationale BMX tracks weten we precies hoe een baan aangelegd dient te worden met bijbehorende specificaties.

Meedenken over het ontwerp en de mogelijkheden op de gewenste locatie of renovatie/upgrade van een bestaande baan is dan ook vanzelfsprekend.

Dit alles gecombineerd met het juiste materiaal en materieel maakt Schijf BMX tracks de te kiezen partij voor het aanleggen van uw gewenste BMX baan.

We maken graag op locatie een afspraak om uw wensen om te zetten in de praktijk!

Projecten

 Nieuwsberichten

Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoekNieuws
maart 21, 2023

Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoek!

Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoek Het lijkt er op dat dit een jaarlijks terugkerend fenomeen gaat worden want  we hadden op 10 maart jongstleden de Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoek.…
Vroeger noemden we dat zuinigheid!Nieuws
maart 13, 2023

Vroeger noemden we dat zuinigheid!

Vroeger noemden we dat zuinigheid! In januari van dit jaar heeft de Schijf Groep bezoek gehad van BouwBelang "Het platform voor Bouw en Infra van AFNL" Op het Duurzaamheidsplein tijdens…
Gastcollege circulaire bouwmaterialen Hogeschool InhollandNieuws
februari 20, 2023

Gastcollege circulaire bouwmaterialen

Gastcollege circulaire bouwmaterialen Tristan Frese heeft 15 februari een gastcollege circulaire bouwmaterialen mogen verzorgen, voor een groep tweedejaars studenten facilitymanagement bij de Hogeschool Inholland te Diemen.   Dit als introductie…

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze dienstverlening?
Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 09:00 17:00.
Schijf Groep
C.T. Storkweg 21
  1422 WB UITHOORN
info@schijf.nl
0297-522144
Alle contactgegevens