Échte circulaire bouwhekken

De eerste in Nederland

Liefde voor de sport én talent

Halverwege de jaren 90 kwam Teun Stam in aanraking met de BMX sport. Al snel was hij op de fiets te vinden. Gaandeweg werd hij fanatieker en dan ook deelnemen aan wedstrijden. In 1997 behaalde hij de Europese titel. In 1998, 2000, 2002 en 2003 maakte Teun aanspraak op de wereldtitel in de Cruiserklasse.

Met de opgedane ervaringen en het opgebouwde netwerk binnen de BMX wereld, was de stap naar het bouwen van de BMX banen bijna een vanzelfsprekende.

Geschiedenis BMX sport

BMX staat officieel voor Bicycle Motor Cross. Het is ontstaan in de Verenigde Staten waarbij men in eerste instantie met kleine fietsen en hoge snelheden over de motorcrossbanen pareerde.

Sinds 2008 is fietscrossen een officieel Olympisch element met veel aanzien op nationaal en internationaal vlak. Deze explosieve en behendige topsport wordt door jong en oud op diverse niveaus beoefend. Mede hierdoor is de vraag bij gemeenten naar lokale, officieel goedgekeurde BMX banen voor de jeugd enorm gestegen.

Schijf BMX tracks is ontstaan vanuit een professionele fietscross carrière door directeur en eigenaar van de Schijf Groep Teun Stam. Mede door jarenlange ervaring op diverse internationale BMX tracks weten we precies hoe een baan aangelegd dient te worden met bijbehorende specificaties.

Meedenken over het ontwerp en de mogelijkheden op de gewenste locatie of renovatie/upgrade van een bestaande baan is dan ook vanzelfsprekend.

Dit alles gecombineerd met het juiste materiaal en materieel maakt Schijf BMX tracks de te kiezen partij voor het aanleggen van uw gewenste BMX baan.

We maken graag op locatie een afspraak om uw wensen om te zetten in de praktijk!

Projecten

 Nieuwsberichten

Marocco Desert Challange 2023Nieuws
juli 3, 2023

Schijf Rally trotseert Morocco Desert Challange 2023!

Schijf Rally trotseert Morocco Desert Challange 2023 En een echte Marocco Desert CHALLANGE was het! Schijf Rally trotseert de Morocco Desert Challange 2023! Trotseren, overleven en survivallen; al deze krachttermen…
Veen en Amstelland On Stage & DoeDag 2023!Nieuws
april 21, 2023

Veen en Amstelland On Stage & DoeDag 2023!

Veen en Amstelland On Stage & DoeDag 2023! "Veen en Amstelland On Stage & DoeDag 2023" een onvergetelijke middag en dag & niet alleen voor de leerlingen! Veen en Amstelland…
Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoekNieuws
maart 21, 2023

Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoek!

Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoek Het lijkt er op dat dit een jaarlijks terugkerend fenomeen gaat worden want  we hadden op 10 maart jongstleden de Antoniusschool Kudelstaart wederom op bezoek.…

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze dienstverlening?
Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 09:00 17:00.
Schijf Groep
C.T. Storkweg 21
  1422 WB UITHOORN
info@schijf.nl
0297-522144
Alle contactgegevens