Vroeger noemden we dat zuinigheid! - Schijf Groep

Vroeger noemden we dat zuinigheid!

By maart 13, 2023Nieuws
Vroeger noemden we dat zuinigheid!

Vroeger noemden we dat zuinigheid!

In januari van dit jaar heeft de Schijf Groep bezoek gehad van BouwBelang “Het platform voor Bouw en Infra van AFNL”

Op het Duurzaamheidsplein tijdens de TechniekDriedaagse 2022 waar BouwBelang een bezoek  bracht voor een publicatie in het blad kwam Tristan Frese in contact met een tekstschrijver en fotograaf.

Het onderwerp circulaire demontage, circulaire materialen en “vroeger noemden we dat zuinigheid”  kwam al snel ter sprake en een afspraak voor een interview met foto’s op de bedrijfs-locatie werd direct gemaakt!

Arie Grevers is op 10 januari langs geweest voor een uitgebreid interview met Tristan Frese. Uiteraard gecombineerd met een bezoek aan onze circulaire bouwmaterialen hub Schijf Restoric

Ruim een week later heeft Kees Stuip diverse zeer fraaie foto’s gemaakt in onze circulaire bouwmaterialen hub en interieur-, meubelwerkplaats.

Na een aantal weken in nieuwsgierigheid af te hebben gewacht viel afgelopen week eindelijk  editie 1 van 2023 op de mat!

We zijn dan ook enorm trots op het eindresultaat waarbij eenieder een mooi overzicht krijgt van de oprichting van de Schijf Groep, ruim 50 jaar geleden, tot waar we nu staan en hoe we daar zijn gekomen.

Frappant maar toch ook zeker weer niet is dat onze gedachtegang en het verdienmodel van toen  “ons ben zuunig en hergebruik” tot op de dag vandaag in het DNA van onze onderneming zit en naadloos aansluit op onze missie, visie en het bestaansrecht!

Sterker nog dit onderwerp is hotter dan ooit alleen is het synoniem voor “ons ben zuunig en hergebruik” nu circulair!

En dat het betreft circulariteit niet meer alleen bij praten blijft beginnen we langzaam aan te merken. Steeds vaker zien we deze wens voorbij komen bij aanvragen van opdrachtgevers echter blijft men het wel lastig vinden. Gelukkig zijn onze opdrachtgevers hier wel open, eerlijk en transparant in.

Met ruim 50 jaar ervaring in het oogsten, hergebruik of herbestemmen van materialen zijn we de ideale partner om mee te sparren, samenwerken of te dienen als kennisbank!