TechniekDriedaagse 2022 - Schijf Groep

TechniekDriedaagse 2022

By september 23, 2022Nieuws
TechniekDriedaagse 2022

TechniekDriedaagse 2022

Het techniekspektakel van het jaar!

 

Week 39, 27 t/m 29 september 2022,  organiseert TechNet Amstel & Venen de 5de (jubileum) editie van de TechniekDriedaagse.

Tijdens deze dagen worden circa 4000 leerlingen ondergedompeld in de techniek uiteraard in de breedste zin van het woord.  Verdeeld over dinsdag, woensdag en donderdag vinden er 12 bezoeksessies plaats waarbij per sessie circa 350 kinderen aanwezig zijn. Deze jonge talenten worden verdeeld over 8 verschillende branches namelijk:

  • Automotive (1 groot plein als zijnde mobiliteit)
  • Maritiem (mobiliteit)
  • ICT
  • Robotica
  • Installatietechniek
  • Bouw
  • Kunsttof en metaal
  • Duurzaamheid

Tristan Frese van de Schijf Groep is coördinator van het Duurzaamheidsplein. Diverse bedrijven waaronder RSC Schiphol, Renewi, Brabebo, Warp Systems, Janmaat Duurzame Installatietechnieken en Schoonmaakbedrijf Raggers verzorgen workshops voor de kinderen.

Er worden onder andere circulaire pennenbakjes gemaakt van sloophout, vloerverwarming aangelegd, waterstofautootjes gemaakt en getest, tandpasta gemaakt, diverse solar items op schaal, windmolens gemaakt, werking van een zonnepaneel, elektronische apparatuur gedemonteerd en afval gescheiden.

Kortom duurzaamheid gezien vanuit alle mogelijke invalshoeken!

Naast de leerlingen die vanuit school op bezoek komen is er tevens een open avond op donderdag de 29ste van 17:00 tot 20:30 uur.

Hierbij kunnen de leerlingen familie en vrienden laten zien wat er zoals te doen is, wat ze hebben gedaan en wellicht nog willen doen. Uiteraard mogen familie en vrienden zelf ook deelnemen aan de workshops.

Daarnaast is iedereen die geïnteresseerd is in Techniek uiteraard van harte welkom! Tijdens deze avond is het ook mogelijk te infomeren naar diverse vervolgopleidingen waaronder de sloopopleiding. Hierbij zal er een afgevaardigde van “Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf” aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven alsmede vragen te beantwoorden.

Tevens worden er diverse vacatures uitgelicht waaronder de vacatures binnen de Schijf Groep!

Want met een toekomst in de sloopsector zit je gebeiteld!

Locatie open avond:

Rietwijkeroordweg 33,  1432 JG te Aalsmeer

TechniekDriedaagse 2022
TechniekDriedaagse 2022
TechniekDriedaagse 2022