Asbestsanering

Zorgvuldig, professioneel en volgens wet en regelgeving.

Gecertificeerd partner

Asbest is een zeer gevaarlijk materiaal dat met zorg verwijderd dient te worden. Daarom werkt Schijf al sinds begin jaren 90 strikt volgens de wettelijk vastgelegde veiligheidsrichtlijnen. We zijn gecertificeerd door Normec waarbij onze collega’s deelnemen aan de campagne Vezelveiligheid. Hierdoor bent u gegarandeerd van een betrouwbare en veilige partner op het gebied van asbestverwijdering.

ISO 9001

Ascert

Normec asbest

Vezelveiligheid

Werkwijze

Alvorens asbest verwijderd kan en mag worden, dient er een asbestinventarisatie te worden uitgevoerd. In deze rapportage wordt tevens de klasse indeling vastgesteld. Hierin wordt aangegeven onder welk regime de verwijdering moet plaats vinden. Vervolgens kunnen we met deze inventarisatie de noodzakelijke sloopmelding verzorgen.

Daarna worden de werkzaamheden zorgvuldig voorbereid. We stellen een werkplan op om efficiënt te werk te kunnen gaan en het vrijkomen van asbestvezels tot het minimale te beperken.

Waarom Schijf?

Schijf, de meest betrouwbare en innovatieve asbestsaneerder waarbij écht samenwerken en afspraak is afspraak de meest waardevolle speerpunten zijn binnen onze gehele organisatie.

We werken met goed opgeleide en gemotiveerde specialisten die uitblinken op het gebied van kennis en innovaties zoals:

Licentiehouderschap mini-containment
Hiermee is het mogelijk saneringen veiliger uit te voeren zonder dat er mensen met de bekende witte pakken aan te pas komen, ideaal bij saneringen in bewoonde omgeving.

Factor-85
Dit bindmiddel voor asbestvezels wordt al jaren toegepast, waarbij aantoonbaar weinig of geen vezels vrijkomen tijdens asbest saneringswerkzaamheden.

Achtergrondmetingen
Van essentiel belang en vereist? Nee, dat zeker niet, echter verliezen wij veiligheid liever niet uit het oog. Achtergrondmetingen zorgen voor extra controle en voor nog meer veiligheid voor onze Deskundig Asbestverwijderaars(D.A.V.-ers). Tevens zijn hiermee bewezen successen als terugschaling naar bijvoorbeeld klasse 1 saneringen bewerkstelligd.

Hoe?
Samen met de opdrachtgever worden de risico’s vertaald in een effectief en haalbaar werkplan waarbij de wensen van de opdrachtgever leidend zijn binnen een wettelijk vastgelegd kader.

Wat betekent dit voor u?
In de praktijk houdt dit in dat Schijf opdrachtgevers geheel ontzorgt (van assistentie bij inventarisatie, sloopmelding, verwerking in het L.A.V.S. (Landelijk Asbest Volg Systeem) tot en met de vrijgave en het afvoeren van het asbesthoudende materialen. Dit alles gecombineerd met een helder en correct advies aangaande huidige wet – regelgeving waarbij de sanering geheel conform wettelijke vereisten wordt uitgevoerd.

Onze opdrachtgevers:

  • Bewoonde renovatieprojecten woningcorporaties
  • Mutatiewerk woningcorporaties
  • Kantoren, ziekenhuizen, rijksgebouwen en zorgcomplexen
  • Industrie waaronder bijvoorbeeld ketelhuizen
  • Maritieme sector
  • Particulier en zakelijke eigenaren van asbesthoudende daken

Projecten

 Nieuwsberichten

drie keer goud voor Jetze PlatNieuwsUncategorized
september 1, 2021

Drie keer goud voor Jetze Plat!

Gouden Jetze! Drie keer Goud Bij de Paralympische Spelen van Tokyo heeft handbiker Jetze Plat 3 gouden medailles gewonnen. Plat's zegereeks begon met de Triatlon waarbij het goud met overmacht…
Nieuws
juli 13, 2021

De Nieuwe Schijfwijze van juli 2021 is uit!

De nieuwe Schijfwijze van juli 2021 is uit! Klik hier om het laatste nieuws over de Schijf Groep te lezen. Wij wensen u veel leesplezier!
duurzame partners nieuwsbriefNieuws
mei 5, 2021

Schijf Groep in Duurzaamheidspartners De Ronde Venen

Duurzaamheidspartners De Ronde Venen De Schijf Groep maakt deel uit van de Duurzaamheidspartners De Ronde Venen, een netwerk van bedrijven en organisaties die duurzaamheid omarmen. Doel van dit netwerk is…

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze dienstverlening?
Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 09:00 17:00.
Schijf Groep
C.T. Storkweg 21
  1422 WB UITHOORN
info@schijf.nl
0297-522144
Alle contactgegevens