Asbestsanering

Veilig en professioneel

Gecertificeerd partner

Asbest is een zeer schadelijke stof dat met zorg verwijderd moet worden. Met inmiddels ruim 40 jaar ervaring met asbestsanering doet Schijf dat voor jou. Dit doen we volgens de wettelijk vastgestelde veiligheidsrichtlijnen. We zijn gecertificeerd door Normec en werken mee aan de campagne ‘Veilig in elke Vezel’, ter bevordering van de veilige verwijdering  van asbest in Nederland. Je hebt aan ons dus een betrouwbare en veilige partner op het gebied van asbestverwijdering.

ISO 9001

Ascert

Normec asbest

Vezelveiligheid

Werkwijze

Wanneer er asbest gedetecteerd is, moet er een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Deze zal gerapporteerd worden. Hierin wordt onder andere de klasse indeling vastgesteld en onder welk regime de verwijdering plaats moet vinden. Vervolgens kunt u contact met ons opnemen. Dan gaan wij voor u aan de slag en zullen we met deze inventarisatie de noodzakelijke sloopmelding verzorgen. Ook melden we een passend en efficiënt werkplan voor u op om het vrijkomen van asbestvezels tot het minimaalste te beperken.

Wanneer de hele voorbereiding compleet en afgerond is, kunnen we beginnen met de werkzaamheden en kan het asbest gesaneerd worden.

Wat betekent dat voor jou?

Wij ontzorgen u volledig. Assistentie bij inventarisatie, sloopmelding, verwerking in het Landelijk Asbest Volg Systeem, vrijgave en het afvoeren van asbesthoudende materialen. Dit doen wij allemaal voor jou.

Waarom Schijf?

Wij zijn een partner die écht met jou wilt samenwerken. We maken samen een afspraak en houden ons daaraan. Met ruim 40 jaar ervaring binnen het vak, kan je dit werk volledig aan ons overlaten.

We werken uitsluitend met goed opgeleide specialisten die kunnen werken en kennis hebben over:

 • Mini Containment
  Hiermee is het mogelijk saneringen veiliger uit te voeren. Ideaal om te gebruiken wanneer er sprake is van het verwijderen van kleinschalige asbesthoudende toepassingen in een beperkte ruimte. Denk dan bijvoorbeeld aan een bewoonde omgeving. Er hoeven geen mannen in de welbekende witte pakken aan te pas te komen, maar wel professionals die weten waar ze mee bezig zijn. Schijf is met trots licentiehouder van Mini Containment.
 • Factor-85
  Na jaren onderzoek (in samenwerking met ons?!) is dit revolutionaire product ontwikkelt om veiliger asbest te verwijderen. Het is een mens én milieuvriendelijk middel dat asbesthoudende materialen doordringt en asbestvezels bindt. Zo komen er aantoonbaar weinig tot geen vezels meer vrij tijdens de asbestverwijdering.
 • Achtergrondmetingen
  Deze zijn officieel niet vereist en essentieel. Desondanks maken we er toch gebruik. Zo kunnen onze D.A.V.’ers, deskundig asbestverwijderaars, veilig en gecontroleerd aan het werk.Tevens hebben we hiermee successen gehaald als terugschaling naar een lagere risicoklasse; een win-winsituatie toch?!.

Samen met de opdrachtgever worden de risico’s vertaald in een effectief en haalbaar werkplan waarbij de wensen van de opdrachtgever leidend zijn binnen een wettelijk vastgelegd kader.

Onze opdrachtgevers:

 • Bewoonde renovatieprojecten woningcorporaties
 • Mutatiewerk woningcorporaties
 • Kantoren, ziekenhuizen, rijksgebouwen en zorgcomplexen
 • Industrie waaronder bijvoorbeeld ketelhuizen
 • Maritieme sector
 • Particulier en zakelijke eigenaren van asbesthoudende daken

Projecten

 Nieuwsberichten

Circulair sloop certificaat behaaldNieuws
mei 28, 2024

Circulair Sloopcertificaat behaald!

Circulair Sloopcertificaat behaald! Circulair Sloopcertificaat behaald! Zoals in de Schijfwijze van december 2023 vermeld was het ons doel het eerste kwartaal van 2024 het certificaat behorende bij de Verificatie Regeling…
Praktijkvoorbeeld circulariteit!Nieuws
april 3, 2024

Praktijkvoorbeeld circulariteit!

Praktijkvoorbeeld circulariteit! Praktijkvoorbeeld circulariteit! De jeugd van Voetbalvereniging CSW in Wilnis kan sinds kort gebruikmaken van een mobiele unit bij de hoofdingang om zich om te kleden en te douchen. De unit…
Circulair houtNieuws
maart 18, 2024

Circulair hout in de week van de circulaire economie!

Circulair hout in de week van de circulaire economie! Circulair hout in de week van de circulaire economie! Op dag één van de week van de circulair economie (11 t/m…

Neem contact op

Heeft u vragen of opmerkingen over onze dienstverlening?
Neem dan contact op via de onderstaande gegevens.

Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00
zaterdag 09:00 17:00.
Schijf Groep
C.T. Storkweg 21
  1422 WB UITHOORN
info@schijf.nl
0297-522144
Alle contactgegevens