Sponsoring & PR

Een punt dat bij de Schijf Groep hoog in het vaandel staat is de sponsoring. Er wordt veel waarde gehecht aan het steunen van talentvolle sporters en gerenommeerde evenementen. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal sporters waar Schijf sponsor van is.

 


Baanfietsclinic Schijf groot succes

18 januari j.l. had Schijf een baanfietsclinic voor enkele van haar sportieve opdrachtgevers georganiseerd. Doordat  Schijf Nederlands gouden medaillewinnaar Elis Ligtlee en Olympisch deelnemer bij de heren Jeffrey Hoogland sponsort, waren zij bereid een middagje naar de wielerbaan van Amsterdam te komen om de deelnemers de fijne kneepjes van het baanfietsen bij te brengen.

Een enthousiaste club van 13 liefhebbers fietsten zich in het zweet en werden er verrassend goede tijden geklokt. De middag werd afgesloten met een goede hap eten. Al met al een geslaagde middag en voor velen voor herhaling vatbaar. 

 


Schijf Groep wenst Robert van Pelt succes met  de Dakar Rally

Husqvarna-rijder Robert van Pelt is van start gegaan in de 2017 editie van de Dakar rally en deze is hij rustig begonnen. ‘’De Husqvarna machine loopt perfect en de banden zijn tot nu toe nog in goede staat. Hij heeft  de eerste proef goed afgesloten en gaat knokken voor een ereplaatsen in het kistenklassement.’’

 

Robert van Pelt moet tot op het tandvlees in tweede etappe Dakar Rally

Na twee etappes staat Robert op een derde plaats in het kistenklassement en kijkt tegen een achterstand aan van 8 minuten en 25 seconden op de Argentijn Jose Julian Kovacs


Robert van Pelt houdt zich staande in zware derde etappe Dakar Rally

Na drie dagen bezet hij de 49ste plaats in het klassement en in het kistklassement blijft hij op een derde plaats staan. Het verschil met de kopman is 28 minuten maar de rally is nog lang en zoals we Robert kennen zal hij zeker nog in de aanval gaan om tijd van zijn achterstand weg te werken.Cadeau Organisatie Vlettentrekken aan de Schijf Groep

Schijf Groep dankt de organisatie van het Vlettentrekken voor het prachtige cadeau die is geschonken. De Schijf Groep vond het leuk om de afgelopen jaren de toiletfaciliteiten te mogen sponsoren bij het Vlettentrekken in De Kwakel. Het was een prachtig en spannend evenement.Jetze Plat op weg naar Rio 2016!
  • Nieuw ontwikkelde carbon handbike werpt zijn vruchten al af.

  • Goud & Zilver in Belgische Oostende bij belangrijke World Cup.

  • Definitieve startplek voor Paralympics in Rio de Janeiro.

  • Nederlands Kampioen handbiken 2016 (weg) in Bladel.

  • Goud bij Nederlands Kampioenschap tijdrijden in Emmen.

Met de hulp van verschillende mensen en bedrijven, is Jetze deze winter druk geweest met het ontwerpen en maken van een nieuwe (carbon) handbike. De eerste tijdrit reed Jetze direct ruim 41 km/h waar hij vorig jaar amper boven de 38km/h kwam. Hij is ontzettend trots dat er verschillende factoren zijn verbeterd maar alle credits gaan vooral naar de mensen die dit mede mogelijk gemaakt en daar is Jetze ontzettend dankbaar voor.

Wij als Schijf Groep wensen Jetze Plat op weg naar Rio heel veel succes maar vooral plezier. 
 


"Bart van Bemmelen als 1e geëindigd in Erp"
 
De Schijf Groep is er trots op om ook Bart van Bemmelen te ondersteunen bij zijn prachtige sport BMX.
En nog trotser zijn wij omdat hij 1e is geworden in Erp in de competitie Boys 15 Years.
Bij de EK ronde op 1, 2 en 3 april te Zolder in Belgie heeft Bart zaterdag de finale gehaald en is zondag doorgedrongen tot de halve finale "Boys 15-16 Years".
  


"Schijf sluit sponsordeal met Olympische kanshebbers"

Baanwielrenner(ster) Elis Ligtlee en Jeffrey Hoogland zijn bij Schijf in Uithoorn langs geweest om een sponsordeal af te sluiten. De Schijf Groep gaat Elis en Jeffrey ondersteunen richting hun Olympische medaiiles in Rio de Janeiro. Op de Zesdaagse van Rotterdam, waar Schijf twee avonden met opdrachtgevers heeft doorgebracht, kregen we al een voorproefje voorgeschoteld waartoe Elis en Jeffrey in staat zijn. Schijft wenst Elis en Jeffrey veel succes in hun aanloop naar Rio!!

  

 


Robert van Pelt: Dakar
Crossen is een vast onderdeel bij de familie Van Pelt. Zo heeft Robert vele jaren jeugdkampioenschappen motorcross gereden. Doordat zijn vader tien keer Dakar heeft uitgereden kreeg hij al op zeer jonge leeftijd het Dakar-virus te pakken. 2016 zal voor hem ook in het teken staan van Dakar. Wij  van de Schijf Groep zijn trots om Robert van Pelt te steunen als sponsor. “Good Luck” Robert. Wij zullen je op de voet volgen. 


Niels Bensink: Fietscrosser

In 2011 is Niels gekozen voor het Nederlands Nationale talenten team samen met 9 andere talenten. Sindsdien woont hij 5 dagen in de week op het Nationale Olympische sportcentrum te Papendal en volgt daar zijn universitaire studie bedrijfskunde na het behalen van zijn VWO diploma. 

In 2012 werd hij 3de van Europa bij de 16 jarige jongens, dit was het eerste grote resultaat van Niels voor het Talenten Team nadat hij Nederlands kampioen werd in 2010. In 2013 stapte Niels over naar de junioren, dit beloofde een moeilijk jaar te worden, omdat hij de jongste was in deze categorie. Echter ging dit jaar boven verwachting goed. Hij behaalde meerdere finales op Europese Rondes, eindigde als 3e in het Europese eindklassement, werd 3de van Nederland en werd 5e op het Wereld Kampioenschap in Nieuw Zeeland. Dit zorgde voor veel verwachtingen voor het seizoen 2014.

Bij de eerste vier Europese rondes eindigde hij op het podium en behaalde zelfs twee kwartfinales op de World Cups in Manchester en Papendal, dit was als junior een enorme prestatie tussen de profs. Het seizoen had dus niet beter kunnen beginnen, echter raakte Niels kort voor de grootste wedstrijden van het jaar geblesseerd en miste hierdoor het NK en het EK. Het WK was dat jaar in Ahoy Rotterdam, hier moest en zou hij aan deelnemen. Vier weken lang heeft hij niet gefietst en liep hij continu bij de fysio. Alhoewel niet volledig hersteld haalde hij toch het WK. Niels miste fietsuren, kracht en wedstrijdritme. Zijn wedstrijd strandde helaas in de halve finale na wat pech. Dit was balen, omdat het zijn laatste grote wedstrijd bij de junioren was. Later dat jaar is hij afgereisd naar Argentinië en Amerika waar werd deelgenomen aan de laatste twee Wereld Bekers van het jaar tussen de profs. 

Het jaar daaropvolgend, 2015, was zijn eerste jaar bij de senioren/profs. Dit moest een leerjaar worden en Niels had geen hoge verwachtingen. Het seizoen begon niet goed, hij kon zijn draai tussen de grote jongens niet vinden en miste zelfvertrouwen. Gedurende het jaar kwam het goede gevoel langzaam terug, prestaties werden beter en Niels kreeg meer vertrouwen in zichzelf. In Baarn, op een baan gebouwd door Schijf,  haalde hij voor de eerste keer in zijn elite carrière de finale en finishte 4de. Ook op de World Cup in Papendal ging het beter en hier haalde hij de 1/8ste finale. Het hoogtepunt van afgelopen seizoen was wel het Europees Kampioenschap in het Nederlandse Erp, daar werd een 2e plek behaald. Niels zijn allereerste podium bij de elite, en dit meteen op het Europese Kampioenschap. Later dit jaar werd hij ook nog eens 3de bij de Europese ronde in Zwitserland. Het jaar samengevat begon teleurstellend en onwennig maar eindigde met een paar mooie momenten waar hij trots op mag zijn.  

Zijn doelen voor komend jaar zijn om zich te kwalificeren voor het WK in het Colombiaanse Medellin en hij zal proberen zich op de Wereld Bekers vooraan te laten zien. Uiteindelijk is zijn hoofddoel om de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 te bereiken!

Schijf is ontzettend trots om deze fietscrosser te kunnen en mogen sponsoren.


 

Het jaar van Jetze Plat

Voor topsporter Jetze Plat zit seizoen 2016 erop. Een bijzonder seizoen, met belangrijke momenten om zich te  kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, september 2016. Daarnaast ook bijzonder omdat hij bij twee verschillende Wereldkampioenschappen mocht starten, namelijk bij het handbiken en bij de triathlon.

Handbiken.
Het seizoen begon wat wisselvallig voor Jetze, hij kreeg zowel nationaal al internationaal een klop van de concurrenten. Maar, in de belangrijke periode juni, juli en augustus kwam hij in een super goede vorm. Zo won hij onder meer drie World Cup wedstrijden en werd hij tweede op de Wereldkampioenschappen in het Zwitsere Nottwil. Deze resultaten betekend dat hij gekwalificeerd is voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Echter betekend dit niet dat hij dus ook helemaal zeker is van een startplek. Aangezien er te weinig startplekken zijn voor het aantal medaille kandidaten die Nederland heeft (verschillende klasse) hangt dit af van een intern selectie criteria en uiteindelijk beslist de bondscoach hier ook nog eens over. In deze interne selectiecriteria staat Jetze er heel erg goed voor, en is het eigenlijk alleen nog zaak om half mei 2016, tijdens een World Cup in België, nog te laten zien dat hij echt bij de beste van de wereld hoort.

Triathlon.
In 2013 deed Jetze voor het eerst mee tijdens een internationale triathlon wedstrijd. Met zijn sterkte zwem en fiets onderdeel liet hij meteen zien dat hij zeer geschikt was voor de triathlon. De winter van 2013/2014 besloot Jetze samen met zijn begeleidingsteam en de verschillende bonden dat zijn vizier voor Rio 2016 op zowel de handbike als triathlon sport te richten. Dit jaar startte hij drie wedstrijden: Een World Cup die hij afgetekend won, het Europees kampioenschap waar hij de snelste was en tijdens het WK werd hij, na een lekke band, derde.   Ook hiermee staat hij er dus heel erg goed voor met oog op de Paralympische Spelen. Net als bij het handbiken zal hij komend jaar nog enkele wedstrijden moeten starten om zijn vormbehoud te tonen en dan blijft de droom met twee keer goud in Rio de Janeiro haalbaar, sterker nog, hij staat er heel erg goed voor.

Schijf sponsort Jetze Plat al vanaf 2011 en helpt hem om zijn ambities waar te kunnen maken. Jetze Plat Nederlands Kampioen op de weg!

In 2004 is Jetze Plat in aanraking gekomen met de wedstrijd sport handbiken. 
Jetze rijd wedstrijden over de hele wereld en is gegroeid tot top sporter! Sinds 2011 is Schijf de sponsor van Jetze Plat. 

Om zijn droom te behalen is Jetze gestopt met werken om fulltime te kunnen gaan handbiken.
Jetze deed mee aan de World Cup in Sydney. Hard trainen heeft hem beloond met een mooie 3e plaats op het podium! De eerste keer op het podium bij een wereldbeker wedstrijd. Jetze is 4e geworden bij de Paralympische spelen 2012. Vol trots kunnen wij mededelen dat Jetze Nederlands kampioen op de weg is geworden in 2013!

Het internationale handbike seizoen gaat nu echt beginnen!

Vrijdag 5 juni jongstleden heeft Jetze de bronzen plak weten te bemachtigen bij de World Cup van het jaar. Deze World Cup is in het Italiaanse Maniago en is belangrijk met oog op de paralympische spelen in Rio de Janeiro, volgend jaar.


World Cup Triathlon overwinning in Madrid 10 mei, 2015


World Cup handbiken in het Italiaanse Maniago. Bronzen Medaille.


Voor meer informatie, wedstrijdverslagen en het laatste nieuws kunt u terecht op www.jetzeplat.nl


Elis Ligtlee Europees Kampioen!

Schijf Groep is trotse sponsor van Elis Ligtlee. Elis is op jonge leeftijd begonnen bij de BMX. Ze heeft maar liefst acht wereldkampioen titels op haar naam geschreven! Drie keer 1e in eindstand EK-serie, drie keer winnares Topcompetitie en meer dan dertig zeges in EK-ronden! Aangezien de sport Elis te extreem werd is ze de bondscoach van de sprinters afgestapt met het verzoek een test te mogen afleggen. Ze werd uitgenodigd om mee te gaan naar de EK en daar won ze brons! Een zeer knappe prestatie op haar eerste wedstrijd!

De onlangs 19 jaar geworden Elis Ligtlee won in juli 2013 de Europese titel op het onderdeel 500 meter I.T.T. Het is voor haar de tweede Europese titel tijdens dit kampioenschap. Eerder won zij samen met Shanne Braspennincx de titel op het onderdeel team sprint. Gister won zij een bronzen plak op het onderdeel sprint.
Elis doel is om in 2016 te schitteren op de Zomerspelen van Rio.

Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft zaterdag 17 januari 2015  bij de wereldbekerwedstijd in het Colombiaanse Cali het sprinttoernooi gewonnen. De Eerbeekse sprintster versloeg in de finale de Chinese Guo Shuang, tweevoudig winnares van brons op de Olympische Spelen. Ligtlee was haar in twee heats de baas.

Haar prestatie in 2015 tot nu toe: 

17-01-2015: 2e  in  Cali, Ploegsprint,  Colombia

17-01-2015: 1e in Cali, Baan, Colombia

21-02-2015: 2e in Wereldkampioenschap, Baan Sprint, Frankrijk

05-06-2015: 1e in Champions of Sprint, Baan sprint, Trexlertown, Penssylvania, Verenigde Staten


Elis Ligtlee bereikt de halve finale van het WK bij  het sprinttoernooi in ParijsNK Offroad Racing

Dit jaar sponsort Schijf Groep met groot plezier NK Offroad Racing. Wij wensen iedereen heel veel succes.

 


Stam Racing

Op 19-jarige leeftijd is Ewoud Stam overgestapt van de BMX naar de Motorcross. Hier heeft hij deelgenomen aan diverse clubcrossen en regiowedstrijden. Tevens heeft Ewoud enkele wedstrijden van de Wintercup in Harskamp meegereden. Tijdens de clubcrossen heeft hij vele malen op het podium gestaan.

Op dit moment rijd Ewoud op een Honda CRF 450cc, model 2012. Vanwege zijn valpartij in 2011 heeft hij bijna een heel seizoen gemist. Ewoud is nu dan ook druk bezig om zijn conditie weer op peil te krijgen en probeert zo vaak als mogelijk met de motor te trainen. 

Dit jaar wil Ewoud graag weer uitkomen in de klasse MX 1 Nationalen. Dit is hem erg goed bevallen en de competitie is erg sterk. De banen waar ze op crossen zijn technisch en interessant.

Stam Racing is in 2012 opgericht. De Schijf Groep ondersteunt Stam Racing sinds 2012 en wensen Ewoud Stam een goed motorcross seizoen!

Voor meer informatie, wedstrijdverslagen en het laatste nieuws kunt u terecht op www.stamracing.nl

 


Dakar Rally 2013

Op 1 januari 2013 vertrekt het Finstral Rally Team naar Peru, waar de trucks vanuit de haven worden opgehaald en geprepareerd worden voor de start. Op 5 januari wordt er gestart met de zwaarste rally ter wereld in Lima.  De af te leggen afstand is meer dan 9500 kilometer, door paden, rivier beddingen en veel zand vlaktes en woestijnen. Na vijf dagen rally wordt het Andes gebergte over gestoken naar Argentinië, waar men op13 januari een rustdag heeft in San Miguel de Tucuman (Argentinië). Daarna volgen er een aantal etappes in Argentinië, waarna men wederom het Andes gebergte oversteekt om op 20 januari te finishen in Santiago (Chili).

Teun Stam uit Kudelstaart zal als coureur plaats nemen achter het stuur van de Mercedes Axor met racenummer 557 voor het Finstral Rally Team.

Finstral Rally zal deelnemen met twee wedstrijd trucks en wordt ondersteund door twee service trucks die met acht monteurs gedurende de rally het onderhoud en de benodigde reparaties uitvoeren.

De eerste race truck wordt bestuurd door team eigenaar Johan Elfrink samen met Michel de Groot(navigator). Teun Stam uit Kudelstaart zal de tweede race truck besturen, samen met Eddie Beeftink (navigator) en Rob Bogaart (monteur). Voor Teun is het de vijfde keer dat hij zal deelnemen, waarvan de derde keer als coureur in de wedstrijd. In 2012 wisten beide trucks de finish te halen op een eerste en derde plaats in het eindklassement van de standaard trucks.

De rally is te volgen op www.finstral-rally.com

 


 Tour for Life

Op 26 augustus klonk het startschot van de vierde editie van de Tour for Life. En op 2 september kwamen de teams weer over de finish. Tijdens deze 8-daagse tocht fietsten zo’n 80 wielerploegen (ruim 700 renners) van de Italiaanse Alpen naar de Cauberg in Zuid-Limburg. De opbrengst van Tour for Life gaat naar Artsen zonder Grenzen. Haag Wonen deed voor de derde keer mee aan deze bijzondere sponsortocht. De Schijf Groep was voor het 3e jaar sponsor! De Tour for Life is niet zo maar een tocht. Er wordt zo’n 1250 km afgelegd, per dag is dat 150 km! Onderweg moeten de renners een aantal echte Alpenreuzen bedwingen, zoals de Galibier, Lauterat, Col de la Madeleine en de Alpe d’Huez.

Artsen zonder Grenzen geeft medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen  en epidemieën. Haar artsen, verpleegkundigen en andere specialisten gaan zélf naar het betreffende land. Samen met lokale medewerkers werken ze in ziekenhuizen, klinieken en mobiele hulpposten. Ze voeren spoedoperaties uit, geven hulp bij ondervoeding en behandelen mensen met ernstige ziektes als tuberculose en malaria. Ze begeleiden zwangere vrouwen rondom de bevalling en helpen vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld.  Alle ploegen samen hebben deze Tour for Life € 1,6 mln. bij elkaar gebracht voor dit goede doel. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.tourforlife.nlThorsten Lentink
Thorsten Lentink is op 4- jarige leeftijd gaan BMX-en (fietscross). De fietscrossbaan is te vergelijken met een motorcrossbaan, de hindernissen zijn nagenoeg hetzelfde maar dan in een kleinere uitvoering.  Thorsten heeft diverse Nederlandse en Europese titels weten te behalen. Zijn beste resultaat is 2e tijdens de Wereld Kampioenschappen!

Op 14-jarige leeftijd is Thorsten overgestapt naar de motorcross.  Thorsten heeft op een 85cc, 125cc gereden en inmiddels rijd hij op een KTM 250cc viertakt. Thorsten reed de Bonenberg Suzuki Cup en een aantal clubcrossen zoals de Wintercompetitie in Harskamp. De uitslagen worden steeds beter door betere techniek en conditie!

In 2012 maakt Thorsten de overstap naar de MX 2 Cup. Een compleet nieuwe uitdaging, een nieuwe klasse en een nieuwe motor!

Wij willen Thorsten Lentink een goed motorcross seizoen wensen!

Voor meer informatie, wedstrijdverslagen en het laatste nieuws kunt u terecht op www.gebroederslentink.nl

 Quad Club QCQ
Quad club QCQ is in 2008 opgericht. Dit team bestond in 2008 uit 7 rijders. In 2012 bestaat het team uit 3 rijders, namelijk Jamie de Kuijer,  Alex v/d Veldt en Stacy v/d Veldt.

Jamie rijd op een 250cc Yamaha. Voor de heren Alex en Stacy word het een heel ander seizoen, ze gaan namelijk in 2012 met een 450cc Yamaha rijden. 

De sport bestaat uit snelheid, techniek. De monteurs hebben al het een en ander aangepast aan de 250 cc quad zoals: hoger stuur, hoger zadel, bredere achter assen, bredere voorarmen en aluminium achter velgen met bredere banden.

Voor meer informatie en racedata kunt u kijken op: www.quadclubqcq.nl

 


Nieuwe speeluitrusting R.K.D.E.S D3
Met trots kan de Schijf Groep mededelen dat wij voor de aankomende 4 voetbalseizoenen de nieuwe shirtsponsor zijn geworden van pupillen veldvoetbalteam van R.K.D.E.S. Nadat wij met Hans Hogenboom van de sponsorcommissie zijn overeengekomen kunnen de spelers van R.K.D.E.S. D3  aankomende 4 seizoenen genieten van een nieuwe ‘Schijf’ speeluitrusting!

Wij willen de jongens van de D3 een goed voetbalseizoen wensen.


Amstelring
Amstelring is een stichting die onder andere een aantal zorgcentra beheerd in onze regio.

Eind 2009 werd Schijf benaderd door de stichting Amstelring, om een bijdrage te leveren voor een auto, die gratis beschikbaar zou worden gesteld aan een aantal zorgcentra van Amstelring. Aangezien de stichting kritisch moet kijken wat met het beschikbare budget haalbaar is, was er geen geld voor een auto om het welzijn van de bewoners te bevorderen.

Middels een bijdrage van diverse bedrijven in de omgeving, kon er toch een budget worden gerealiseerd om een Fiat Doblo aan te schaffen, zodat met deze gesponsorde auto de leefwereld van de bewoners iets groter wordt.

Zeker gezien het feit dat Schijf dit direct een uitgave vindt, wat bijdraagt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is de toezegging gedaan om bij te dragen in de investering.

Hieronder het resultaat.


Hofgeestruiters
Schijf heeft onlangs de bakrand gesponsord voor de Hofgeestruiters, een vereniging van paardenliefhebbers in Velserbroek
Voor meer informatie: http://www.hofgeestruiters.nl