Historie Schijf

Op een klein stukje land aan de Boterdijk in het dorp De Kwakel probeert Piet Schijf als bloemenkweker het hoofd boven water te houden. Piet Schijf, geboren op 1 februari 1914 in De Kwakel, stookt op olie. De beruchte olieprijs is in die jaren al erg hoog. De bloemenkweker neemt om die reden een ingrijpend besluit: hij stapt over op hout als brandstof. Het is dan begin jaren 60.

Het stookhout betrekt Piet Schijf bij de sloperijen in de omgeving. Omdat er regelmatig planken en balken tussen zitten die prima hergebruikt kunnen worden, begint Piet met de verkoop hiervan. Schijf Houthandel is geboren!

Begin jaren 80 treedt Piet Schijf af en zet schoonzoon Hans de Wit de onderneming voort. Teun Stam is in 1976 als schooljongen bij Schijf gekomen. In 1986 keert hij met serieuze plannen om zelfstandige ondernemer te worden. De enthousiasme is als vanouds en de twee slaan de handen ineen. Al snel ontstaat P.C. Schijf VOF, waarvan beiden 50% eigenaar zijn. Hans doet de handel, Teun de aannemerij.

Geleidelijk aan wordt er uitgebreid aan de Boterdijk in De Kwakel. Het terrein en de bedrijfsruimte worden te klein. In 1993 wordt daarom een perceel grasland gekocht aan de C.T. Storkweg. In eigen beheer wordt daar een bouwplan ontwikkeld. De VOF is dan omgezet in besloten vennootschap. En er zijn dan tien werknemers indienst.

In de jaren die volgen groeit de onderneming onder de bezielde leiding van Hans en Teun geslaagd door. In 2002 wordt Atex Betonboringen in Zeist overgenomen.

Hans de Wit is in 2004 afgetreden en inmiddels is de gehele onderneming van Teun Stam.

Ondanks de snelle groei en het succes is Schijf altijd een bedrijf gebleven dat met beide benen op de grond staat.

De Schijf Groep bestaat uit 75 medewerkers. De sfeer is vriendschappelijk en het plezier in het werk is groot.