Historie sponsoring


F2 junioren van H.S.V.
Vanaf heden is Schijf de trotse sponsor van de F2 Junioren van H.S.V.  
13 maart hadden de jongens een wedstrijd tegen de beduchte tegenstander uit 's Gravenland eindigde in een 3-3 gelijkspel. De jongens hebben mooi gespeeld en met hun doorzettingsvermogen tot het eind geknokt.
 

 


Koopmans Cycling Team
In 2012 gaat de Schijf Groep het Koopmans Cycling Team sponsoren. Het programma voor 2012 is nog niet bekend.
Het team zal aanwezig zijn bij alle nationale klassiekers en zal ook indien mogelijk weer deelnemen aan Olympias Tour. Daarnaast zullen de renners ook nog bij diverse koersen in België aan de start verschijnen.Velocity Racing
Als hoofdsponsor zorgt Schijf voor de ondersteuning van het talentvolle dragrace team ''Velocity Racing''.

Velocity Racing komt in 2012 uit met de snelste '73 Chevy pickup ter wereld, en tevens snelste truck van Nederland!

De Chevrolet Pickup Stepside is door zijn weerzinwekkende vermogen van bijna 2.000 pk in staat om in 0.98 sec. tot ruim 100km/h te accelereren. Deze snelheid wordt al na 18 meter vanaf staande start bereikt!

Velocity racing gooit dit jaar alle flessen lachgas in de strijd om de titel Open Nederlands Kampioen Super Pro Dragracing in de wacht te slepen!

Dit jaar zal het Velocity Racing team ook te zien zijn in Santa Pod (UK) en Hockenheim (Duitsland)

Het Velocity Racing Team is sinds kort ook in het bezit van een BMW 325i 24v speciaal geprepareerd om te driften.

Voor meer informatie en raceverslagen: www.velocityracing.nl 

 


Stichting Motorsport de Beemte
Eind 2009 is de Stichting Motorsport de Beemte opgericht en in 2010 kwam zij uit met 2 rijders. In 2010 kwamen Mike Bouwmeester en Ewoud Stam voor deze Stichting uit in de motocross. Beiden hebben gereden bij de NK's van de KNMV in de klasse MX1. Mike Bouwmeester heeft tevens enkele ONK wedstrijden meegestreden.

Met maar liefst 12 wedstrijden op de NK kalender werd er dit jaar veel gevraagd van de rijders. Daarnaast zijn zij deze winter actief in de Harskamp Wintercompetitie.

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn alweer getroffen en ook Schijf zal weer tot de sponsors behoren. Ewoud en Mike zullen volgend jaar in dezelfde klasse uitkomen.

Beide rijders rijden op Honda 450cc motoren uitkomen aangezien deze in 2010 uitstekend zijn bevallen. Op dit moment zijn zij druk bezig met de wintertraining want naast de training op de motorcrossbaan dient een motorcrosser ook over een goede lichamelijke conditie te beschikken. De doelen voor 2011 zijn aangescherpt en beide rijders zullen er alles aan doen om wederom hoge ogen te gaan gooien tijdens de NK wedstrijden.

Voor meer informatie, wedstrijdverslagen en het laatste nieuws kunt u terecht op www.smbracing.nlNK offroad racing 2010
De eerste 2 wedstrijden van het jaar werden gehouden in maart 2010 te Velsen.
Jacques Blakenburg en Teun Stam waren er helemaal klaar voor. Ze stonden met hun nieuwe Land Rover aan de start ‘om te winnen. De aandrijflijn is in grote lijnen standaard, het blok komt uit de oude 110. Verder is alles nieuw en op maat gemaakt.

Tot op het laatste moment is er gewerkt; de vering was pas in de loop van de week binnen gekomen en is toen in orde gemaakt. De tweede plaats als resultaat is dan een mooie bekroning op het werk. ‘’We hebben de auto zelf gebouwd, en dan geeft zo’n resultaat echt voldoening’’, aldus Jacques.

Zondag hebben Jacques en Teun de stijgende lijn van zaterdag voorgezet, vandaag eindigen ze op een eerste plaats! Gefeliciteerd mannen!
  


Frank van Mastwijk
Frank van Mastwijk uit Zevenhoven is in 2009 overgestapt naar Suzuki.
Frank, die het afgelopen seizoen vijfde werd in het Nederlands Kampioenschap, Zal van start gaan op een Suzuki LRT 450.
Dit jaar gaat Frank het gehele Nederlands en Europees Kampioenschap rijden.

Helaas is voor Frank het seizoen 2009 over door een blessure wij wensen Frank sterkte en hopen dat hij in 2010 weer kan vlammen over de cross baan.

Voor meer informatie: http://fvmracing.nl

   


Tim Veldt
Eind 2006 heeft Schijf overeenstemming bereikt met Tim Veldt. Tim is professioneel baanwielrenner en heeft al de nodige successen bereikt.
Tim is opgenomen in de nationale baanselectie, onder andere met Theo Bos en Teun Mulder. Gezamenlijk strijden deze rijders in de teamsprint tegen de andere landen en hebben daarin ook grote internationale podiumplaatsen behaald.
Individueel is Tim specialist op de 1000 meter, echter komt Tim ook uit op de Keiring en 200 meter sprint.
                                                                           
Hieronder een aantal resultaten van Tim:               

2e Wereldbeker ploegenachtervolging Beijing 2010
5e Wereldkampioenschappen omnium Kopenhagen 2010
2e Zesdaagse van Apeldoorn 2009
3e Wereldkampioenschappen omnium Pruzkow 2009
1e Wereldbeker teamsprint Beijing 2008
2e Europese kampioenschappen omnium Alkmaar 2008
3e Wereldkampioenschappen teamsprint Manchester 2008
5e Olympische Spelen teamsprint Beijing 2008
1e Wereldbeker teamsprint Sydney 2007
1e Europees kampioen sprintomnium 2006
1e Europees kampioen 1km tijdrit 2006
1e Wereldbekerklassement 2006
1e UCI ranking 1 km tijdrit 2006
4e WK 1 km 2006
1e NK 1 km (2005,2006) en NK keirin 2005
2e WK teamsprint 2005
Deelname O.S. Athene 2004

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Brax Racing
Al sinds 2008 wordt het Brax Racing team ondersteund door Schijf. De races duren ongeveer een uur. Halverwege de wedstrijd is er een verplichte pitstop, waarbij de coureurs wisselen. Het gaat niet onverdienstelijk… Het gaat zelfs onze stoutse verwachtingen te boven! De strijd is regelmatig op zondag middag te zien op SBS6.

rustig begin seizoen 2010
De kop is eraf. Op een regenachtig Silverstone is het 1ste raceweekend van het seizoen goed verlopen. De auto is in beide races in de top 10 geeindigd.

Donderdag kwam het team aan op het circuit Silverstone. Regenachtig, wind, bewolkt en nog winters koud, echt Engeland! De Aquila met Bob Herber en Milko Tas kwam op vrijdag voor het eerst in actie met de training.

De Aquila werd zowel door Bob Herber als Milko Tas bestuurd tijdens de kwalificatie. Met zeer beperkte baanervaring gingen de heren zich voor het eerst meten aan de concurrentie. Hier was elke ronde steeds weer een verbetering. Dit resulteerde in een 2:21.430 in de laatste ronde. De gemiddelde snelheid van 130,86 kilometer per uur gaf een 7de plek in de Supersport 1, een 16de positie op de startopstelling. Een aantal GT-divisie auto’s stonden nog voor hen. Tevreden met het resultaat konden de voorbereidingen voor de 1ste race beginnen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site www.braxracing.nl 

  


Sinnige Bouw Wielerteam, wielerronde van Uithoorn.
19 september is de wielerronde van Uithoorn weer in ere hersteld. Het Sinnigebouw Wielerteam waar Schijf mede hoofdsponsor is, stond met 9 renners aan het vertrek. De koers werd mede door deze renners hard gemaakt, door continu te demareren en van voren te rijden. Dit aanvallende spel en goede samenwerking heeft er toe geleid, dat we de koers gewonnen hebben en zelfs maar liefs 5 renners bij de eerste 10 hadden. Hierna hebben we de overwinning op gepaste wijze gevierd bij Schijf op het terrein.


Sinnige Bouw Wielerteam
We zijn  nu halverwege het seizoen van het vijfde jaar. Waarbij de firma Schijf voor het derde jaar sponsor is.

De balans van de eerste helft van dit jaar is dat we nu eindelijk een Nederlands kampioen op de weg hebben. Sebastiaan Pot werd in Venhuizen op 10 juli 2010 Nederlandskampioen. Sebastiaan maakte deel uit van de kopgroep van 13. Die al na 15 km ontstond. Hij reed op 5 km voor de finish weg en zijn mede vluchters hadden geen antwoord op zijn versnelling. Het mooiste in een carrière is solo aankomen op een Nederlands kampioenschap. Wel al eerder hadden we Nationale titels gehaald op de baan, met o.a. Pim Lighthart, Barry Marcus, Youri Havik, Didier Caspers en Bart Harmse. In 2007 werd Peter Koning Nederlands Kampioen tijdrijden.

Zoals elk jaar beginnen we met 10 renners, maar in april stapte Didier Caspers op en werd vervangen door Etienne Kooreman die werkzaam is bij Schijf.
Nick Zuidewind werd dit jaar al een aantal maal tweede in diverse Klassiekers. Hij won 3 criteriums, waaronder Weesp en Oudekerk aan de Amstel. Maar ook de rest van de ploeg behaalde al diverse ereplaatsen in zowel criteriums, klassiekers en meerdaagsen.
                                                                                              
Ook een mijlpaal dit jaar was de overwinning in een meerdaagse wedstrijd, Keine Sorgen Rundfahrt Ostereich, van 16 t/m 18 juli. Sebastiaan wist hier wederom de eindoverwinning  te behalen. Dit heeft hij te danken aan het hele team die de laatste dag geweldig hebben gewerkt. Ondanks dat wielrennen een individuele sport is, laten we toch zien dat je de overwinningen kan behalen met het hele team. Dit was in vijf jaar onze eerste overwinning van een meerdaagse in het buitenland.

Onze meest recente overwinning werd gehaald door Bart Harmse in de Ronde van het Lageland op 1 augustus. Dit is de enige Noordhollandse Klassieker. In 2007 had Peter Koning deze klassieker al eens voor de club gewonnen. Ook is gebleken dat dit jaar de eerste jaars het voortreffelijk doen. We zien met veel vertrouwen de tweede helft van het seizoen tegemoet, mede door de sponsors die dit allemaal mogelijk maken.

We kunnen u ook nog melden dat oud Sinnigebouwrenner Pim Lighthart als eerste een stage/prof contract heeft getekend bij Vacancesoleil. We hopen dat veel junioren die bij ons hebben gereden dezelfde stap kunnen maken. De renners van Sinnigebouw laten zich ook in de regio zien. Respectievelijk op 19 en 25 september in de ronde van Uithoorn en in de Ronde van Zwanenburg.

De verrichtingen van het Sinnige Bouw Wielerteam zijn te volgen op:

www.sinnigebouw-wielerteam.nl tekst: Ploegleider/ teammanager Dick Lof


Schijf BMX Factory Team
Sedert 2001 is Schijf hoofdsponsor van het Schijf BMX Factory Team. Dit team bestaat uit 7 rijders, die uitkomen in verschillende categorieën binnen de fietscross.

Dit nationaal en internationaal bekend staande team heeft in de afgelopen periode behoorlijke successen behaald, zoals diverse podiumplaatsen op nationale-, Europese-, en zelfs wereldkampioenschappen.

Ook voor 2003 en 2004, het jaar waar de eindronde van het WK wordt verreden in Nederland, zijn de contracten weer getekend.

Waarom deze tak van sport, zult u denken? Het team straalt techniek, snelheid, explosiviteit en betrouwbaarheid uit, hetgeen wij als bedrijf ook uitstralen.

Tegenwoordig kunt u BMX Video's bekijken op: www.schijfbmx.nl

 

 


 

The Dutch Dragon
Als sponsor zorgt Schijf voor de ondersteuning van het team "The Dutch Dragon".   

Het team dat bestaat uit Shirley van 't Hoff en Jordi Twaalfhoven wil doormiddel van de Peking Challenge geld inzamelen voor een aantal goede doelen. De organisatie van de Peking Challenge eist dat er per gereden kilometer minimaal 10 Eurocent ten bate van een goed doel komt. "The Dutch Dragon" vind dit echter niet in verhouding staan met de totale begroting. Hun streven is dan ook om per gereden kilometer minimaal 1 hele euro aan het goede doel te kunnen schenken!


Jaap van der Kooy
Motorrijder Jaap van der Kooy rijdt in de 29e editie van woestijnrally

Jaap van der Kooy uit Zoeterwoude startte begin dit jaar voor de veertiende keer in de roemruchte woestijnrally Dakar 2007, tot voor kort beter bekend als Parijs-Dakar. Slechts éénmaal wist Van der Kooy Dakar te bereiken, maar voor hem zelf telt dat niet mee. Immers, door omstandigheden werden dat jaar drie etappes met een vliegtuig overbrugd.

De Noord-Hollandse coureur weet zich in deze 29e editie van de woestijnrace, die 6 januari startte in Lissabon, ondersteund door meerdere sponsors. Schijf Groep is er een van. In Afrika wordt hij tijdens de rally bijgestaan door een professionele technische crew, die hij deelt met twee collega-coureurs.

Zware crash
Enkele jaren geleden balanceerde Jaap van der Kooy na een zware crash in Libië nog op het randje van de dood. Hij was al min of meer opgegeven. Maar Jaap overleefde wonderwel en stond een jaar later weer aan de start. Ook toen moest hij voortijdig stoppen: na een moment van onachtzaamheid was hij over de kop geslagen. Resultaat: een zware hersenschudding en twee gebroken nekwervels. (Nog geen half jaar later reed hij alweer in crosswedstrijden mee!)

Voor de kenners: Van der Kooy berijdt een KTM, type 525 EXC met rallykit. Zou de motorrijder zich voor volgend jaar wederom inschrijven voor deze race der races, dan zou hij aan precies de helft van de 30 rally´s hebben deelgenomen. Er zijn er niet veel die hem dat kunnen nazeggen!

 


Joey Bon Racing
Joey Bon is met zijn team actief in Competion Bike (Top Fuel) klasse. Met ongeveer 800 PK uit een 1600cc motor accelereert de motor van Joey Bon in minder dan 1 sec. naar de 100 km/h.

 


CSW Schijf Minikamp
Voor de jeugd organiseert voetbalvereniging CSW (Combinatie Sportclub Wilnis) als afsluiting van het seizoen ieder jaar een minikamp met tal van activiteiten, verspreid over 3 dagen. Schijf heeft de eer 3 jaar hoofdsponsor van dit spektakel te mogen zijn.
Voor meer informatie: www.cswilnis.nl