BMX Tracks

Opdrachtgever: Schijf BMX Tracks
Uitvoering: April 2017
Locatie: Barendrecht
Project: Start aanleg BMX baan Carnisselande Barendrecht
 
 

Opdrachtgever: UWTC Uithoorn
Uitvoering: Oktober 2016
Locatie: Legmeer, Uithoorn
Project: De voorbereidingen voor het circuit zijn gestart. Inmiddels is er meer dan 10.000m3 grond aangevoerd, welke geprofileerd gaat worden tot een internationaal waardig BMX circuit.

 

Een droom komt uit ( Bron: Olaf Van der Wijngaard )


 


Opdrachtgever: Gemeente Hengelo
Uitvoering: Augustus tot Oktober 2016
Locatie: Hengelo   
Project: Realisatie BMX circuit 't Twentse Ros
 
 
 
 
 


   
  
  
 

Opdrachtgever: BMX
Uitvoering: December 2015
Locatie: Hasselsestraat, Luykgestel
Project: Realisatie Pumptrack
  
 

Opdrachtgever: FCC Rijswijjk
Uitvoering: Oktober, November 2015   
Locatie: Rijswijk
 Project: Het geheel aanpassen van een BMX circuit van startheuvel tot finish.
  
  
 

Opdrachtgever: J.C. Krans Aannemingswerken B.V.
Uitvoering: Augustus/September
Locatie: Kortbossen, Assen
Project: Realisatie nieuw circuit. Eerste contouren van het nieuwe BMX circuit in Assen worden zichtbaar. Ondanks de vele regen gaat de bouw gestadig door.
  
 

Opdrachtgever: Flying Bikes
Uitvoering: 2015
Locatie: Kootwijkerbroek
Project: Realisatie: In opdracht van Flying Bikes is het eerste en derde deel van het circuit aangepast.
  
 

Opdrachtgever: DTX 13
Uitvoering: 2015
Locatie: Hoorn
Project: In opdracht van DTX 13 hebben we het circuit in Hoorn geherprofileerd en voorzien van een nieuwe toplaag.
  
  


Fietscross Vereniging KWC Kampen 2015 
In het voorjaar 2015 wordt de prachtige BMX baan afgewerkt en is voor de zomer van 2015 gereed.
  
  
 


Pumptrackbaan in Klazienaveen

Dat BMX populair is wordt wel weer bewezen door onderstaande fotos. Ook de allerkleinste zetten zich in voor deze geweldige sport.

  

 


Gemeente Stede Brouc

Het herstellen van de toplaag van van het circuit zodat het circuit weer gebruikt kan gaan worden voor het beoefenen van de BMX sport.

 

 

 


Fietscross Vereniging KWC Kampen 2014/2015

De onderbouw van de baan is in 2014 gerealiseerd. In het voorjaar 2015 wordt het geheel afgewerkt en is voor de zomer gereed.

 

 


BMX Baan Rapid Weels te Klazienaveen

December 2014. Realisatie van een pump-track.

   

 


 WK BMX baan opgebouwd in recordtijd! 

 

 


BMX World 2014
Eind Juli is het zover. Het WK BMX vindt dan  plaats in Ahoy te Rotterdam van 23 t/m 27 juli.

Als ervaren trackbuilder gaat Schijf het circuit bouwen. Een hele grote eer, maar ook een hele grote uitdaging. We moeten het circuit tijdig opleveren. Starten op vrijdagmorgen 18 juli  06.00 uur en maandag 21 juli om 10.00 uur gereed. Dat betekend 24 uur per dag doorwerken!

Maar met ervaren medewerkers die van aanpakken weten moet het lukken om tijdig gereed te zijn met de uitdagende baan waar ca. 2500 deelnemers gaan strijden om de fel begeerde titels.

Wilt u van dit mooie evenement genieten kijk dan voor meer informatie op: www.wkbmx.nl hier kunt u ook kaartjes bestellen voor het  evenement.

 

 


BMX Track Baarn 2013
De nieuwe fietscrossbaan van fietscrossclub The Wheely's in Baarn. Het Husq-varna BMX Circuit is een hypermoderne baan geworden die aan de nieuwste Europese normen en de normen van de KNWU voldoen. De baan is in het najaar door Schijf BMX gebouwd. Schijf BMX tracks is nationaal marktleider en internationaal actief!
 
 
 
 

 


 BMX  Venlo
 
 
 
 
 

 


Bouw fietscrosscircuit Vinkel 2012

 
 
 
 
 


Bouw BMX baan in de Bijlmer, Amsterdam- ZO

Voor de gemeente hebben we een 200 meter bmx baan aangelegd.

 |
 


 BMX World 2012

Medio mei werd in Birmingham in Groot Britanie het UCI Wereld Kampioenschap BMX georganiseerd. Midden in de stad ligt de NIA hal, waar het evenement gehouden. Voor het evenement werd 320 meter lang BMX indoor circuit aangelegd, waarop de meer dan 2500 deelnemers in de verschillende categorien konden strijden om de fel begeerde wereld titels.

Schijf, marktleider in Nederland op het gebied van circuit bouw, was de vraag gesteld om expertise en uitvoering te leveren voor het realiseren van het circuit.. Na een week inspanning konden de rijders en toeschouwers genieten van vier dagen spektakel, op wat werd genoemd n van de mooiste indoor tracks even build!!!

 


Bouw fietscrosscircuit Klazienaveen 2010 en 2011

De Schijf Groep heeft de opdracht gekregen voor het realiseren van een BMX circuit. Hierbij is tevens een overdekte startheuvel en parkferme gemaakt.

Allereerst heeft Schijf het werkterrein ingericht. Daarna is de grond verhoogt en drainage aangebracht. Nadat dit gerealiseerd was zijn er kombochten gemaakt en is er bestraat. Vervolgens zijn er  keerwanden en betonplaten ter behoeve van startheuvel en parkferme geplaatst. Het starthek is geleverd door Bensink BMX Gates. Dit starthek is voorzien van een CE- keurmerk en is veilig bevonden. In Nederland is dit de eerste startheuvel dat voldoet aan de WK eisen. Er zijn hindernissen gebouwd en tevens is er een pro- sectie gentegreerd. De toplaag op de hindernissen is door derden gedaan. Tot slot is er bekabeling aangebracht en zijn er sproeipunten aangebracht.

 
 
 
 


Bouw fietscrosscircuit Landgraaf 2009

De Schijf Groep heeft de opdracht gekregen voor het realiseren van een internationaal waardig BMX circuit in Landgraaf. 

Het terrein was diepgelegen, waardoor er veel water op locatie aanwezig was. Middels sleuven en drainage is het terrein drooggemaakt. Er is riolering aangebracht om het water af te voeren. Door derden zijn er kabels en leidingen aangebracht.

Nadat dit gereed was, is de Schijf Groep begonnen met het maken van een startheuvel en de bochten. Vervolgens kon het starthek, die geleverd is door Bensink BMX Gates, aangebracht worden,. Nadat het starthek geplaatst is heeft de Schijf Groep de hindernissen geplaatst.
 
 
 
 
 
 
 
 


Bouw fietscrosscircuit Winschoten juni 2008
Eind 2007 werd Schijf Houthandel en Sloopwerken benaderd om advies uit te brengen met betrekking tot de realisatie van een fietscross circuit in Winschoten.

In samenwerking met Infra plus, Gemeente Winschoten en de vereniging Flying Birds werd het plan uitgewerkt. Het circuit zal gerealiseerd worden op de voormalige locatie van de ijsclub.

Nadat Infra plus de drainage en het zand heeft aangebracht, is door Schijf Houthandel en Sloopwerken de bouw van de crossbaan in gang gezet. Het goedgekeurde starthek werd geleverd door Bensink. Vervolgens werden de kombochten aangebracht en voorzien van bestrating. Daarna zijn de hindernissen geplaatst.

Zoals u kunt zien op onderstaande foto's zijn de contouren van de crossbaan na 6 weken arbeid goed zichtbaar. Er is sproei installatie, parkferme en juryruimte aangebracht. Nadat deze onderdelen zijn gerealiseerd kon de fietscross club aanvangen met de verhuizing.

  
  
  
 
  


Bouw fietscrosscircuit Dedemsvaart juni 2007
Eind 2006 werd aan het bestuur van fietscross vereniging FCC De Vaart medegedeeld dat de huidige locatie, waar het circuit was gelegen, was verkocht. De vraag werd gesteld om mee te werken aan een snelle verhuizing, zodat de huidige locatie ter beschikking kon worden gesteld aan de nieuwe eigenaar. Door FCC De Vaart werd Schijf gevraagd partner te willen zijn en aan te schuiven om het ontwerp uit te werken en een kostenraming te maken. Nadat de specifieke wensen van FCC De Vaart bekend waren, is het geheel bij Schijf uitgewerkt en zijn de voorlopige tekeningen gerealiseerd. Gelijktijdig werd de kostenraming opgesteld, zodat met dit plan in overleg kon worden getreden met de Gemeente Hardenberg, de opdrachtgever van de verhuizing.

De gemeente Hardenberg was op zoek naar een geschikte locatie, waar de nieuwe accommodatie zou kunnen worden gehuisvest. De locatie werd gevonden, op het industrieterrein Rollepaal, op steenworp afstand van de huidige locatie. In diverse gesprekken werden de plannen hier en daar aangepast, zodat het plan binnen het budget zou passen. Eind april is de definitieve prijs vastgesteld, waarna de opdracht werd verstrekt, en begin mei gestart kon worden met de werkzaamheden.
Na het aanbrengen van de benodigde drainage werd het circuit uitgezet en de toplaag verwijderd. Gelijktijdig werd de benodigde grond ( ca. 2800m3) aangevoerd, waarna als eerste het profiel van de bochten werd aangebracht. Nadat deze waren verdicht werden deze voorzien van klinkerbestrating. Gelijktijdig werd het profiel van de hindernissen gerealiseerd en werden er ter plaatse van de startheuvel betonnen keerwanden geplaatst, welke werden aangevuld met grond. Achter deze keerwanden worden containers geplaatst. Deze worden gebruikt voor opslag. Op de containers zal een staalconstructie worden geplaatst, waarop de startplank ( Bensink systeem)  en opstelruimte zal worden aangebracht.
De toplaag van het circuit is uitgevoerd met gralux.

Eind mei was het circuit gerealiseerd, zodat de rijders kunnen trainen op het nieuwe circuit. In juni zal het terrein verder worden afgebouwd, zoals kantine voorziening, verlichting, sproei-installatie, parkeerplaatsen, terreinafrastering  en startmechanisme, zodat medio juni het geheel gereed is voor verhuizing.

Al met al een mooi werk, welke in sneltreinvaart kon worden gerealiseerd doordat de project-partners Gemeente Hardenberg, FCC De Vaart en Schijf  meedenkend en besluitvaardig te werk zijn gegaan.

Het resultaat is een complete nieuwe accommodatie, met een circuit, welke zal voldoen aan de internationale eisen van aanleg van een fietscrossbaan.

  
  
  
  
 
 
 

 

Fietscrosscircuit te Ommen 2007
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe crossbaan.Fietscrosscircuit te Zoetermeer