Schijf Mini Containment

"Tijdwinst en optimale veiligheid bij gebruik van Schijf Mini Containment"

Inmiddels beginnen de opdrachten van saneringen waar het Mini Containment uiter mate voor geschikt is binnen te stromen bij Schijf. Deze week hebben we weer een vensterbank verwijderd voor een woningcorporatie in Amsterdam. Zoals op de foto's te zien is wordt de bron direct van de aanwezige personen gescheiden. Daarbij is het mogelijk dat andere partijen zoals timmerlieden of installateurs ook hun werkzaamheden in de woning kunnen voortzetten. Dit is een aangename toevoeging aan tijdwinst tijdens het mutatieproces bij de woningcorporaties.

  


Dť nieuwe manier van kleinschalig asbest saneren. Snel, veilig en bijzonder weinig overlast.


Demodag Mini Containment

Zelf kennis maken met de talloze voordelen van Schijf Mini Containment?

Op donderdag 21 april organiseert Schijf de Mini Containment demodag.
De demo ochtend is van 10:00 tot 12:00 uur, de demo middag van 14:00 tot 16:00 uur.

Locatie:
Schijf
C.T. Storkweg 21
1422 WB Uithoorn

Voor woningcorporaties, ingenieurbureaus, vastgoedbeheerders, industrie, maritiem, enzovoort.

Schrijf u in voor de demo ochtend of middag via ad@schijf.nl.

 


Toepassingen 

Inmiddels is er ruime praktijk-ervaring opgedaan met het saneren van kleinschalige asbesthoudende toepassingen. We hebben meerdere modellen van een Mini Containment ontwikkeld waardoor verschillende toepassingen mogelijk zijn. Van een standaard Mini Containment voor een vensterbank, tot een dubbel Mini Containment bij doorvoeren of 2 halve Mini Containments specifiek voor het verwijderen van asbesthoudende pakkingen. Ook bij asbesthoudende objecten met een afwijkende vorm zijn wij in staat een maatwerk Mini Containment te bouwen.

Vloerluiken


Vloerluiken richting kruipruimte zijn vanwege vochtwerendheid ook vaker van asbesthoudend materiaal gemaakt. We hebben een specifieke Mini Containment ontwikkeld voor deze toepassing.

Vensterbanken
Asbesthoudende vensterbanken zijn vaak toegepast in de woningbouw. Met behoeve van een Mini Containment zijn ze eenvoudig te saneren, zelfs in bewoonde toestand. ook ideaal in combinatie met kozijnvervanging.

Luchtkanalen

Luchtkanalen lopen vaak via een zolderruimte naar buiten. Op kleine zolders is het vaak lastig om een decotaminatieunit te plaatsen. Een mini Containment biedt hier vaak een uitkomst!

Doorvoeren
Wanneer een buis door het dek heen gaat dan komt het voor dat er nog een asbesthoudende verloren bekisting aanwezig is. Deze kan met een dubbel-Mini Containment gesaneerd worden. Aan beide zijden van het dek wordt dan een Mini Containment geplaatst.

IndustriŽle pakkingen
Flenzen waarmee leidingen aan elkaar worden gekoppeld kunnen voorzien zijn van een asbesthoudende pakking. Met onze vrijhangende Mini Containment kunnen deze pakkingen snel en gemakkelijk verwijderd worden, zonder dat een bedrijfsruimte voor langere tijd ontoegankelijk is.

Leiding isolatie

Rondom leidingen komt het voor dat er een asbesthoudende isolatielaag is aangebracht. Ook zo'n laag is met een Mini Containment op een veilige manier te verwijderen. Hiervoor bouwen we een op maat te maken Mini Containment.