Projecten 2013

Opdrachtgever:

Stichting Wieler- en Skateomgeving Herungerberg

Uitvoering:

2013

Locatie:

BMX circuit, Louisenburgweg te Venlo

Project:

Schijf heeft een internationaal waardig circuit gebouwd, voorzien van twee pro-secties. De startheuvel is 5 meter hoog, geheel opgebouwd met grond. Naast de startheuvel is er ter plaatse van het park ferme een verhoging aangebracht met 2,5 meter grond. De startheuvel is voorzien van een Bensink gate, startcomputer, lichten en compressor. Het circuit is opgebouwd middels zand grond. De toplaag is een verdichte Gralux laag, dikte 7-12 cm. De kombochten zijn voorzien van bestrating. Onder aan de startheuvel is een draingoot aangelegd, die aan het eind is geëindigd een grindkoffer. Voor de hemelwater afvoer van de bochten worden er onder aan de bocht een grindkoffer gerealiseerd, zodat het water direct op natuurlijke wijze wordt geloosd. Het circuit is  keuringsklaar opgeleverd en voldoet aan de gestelde eisen van de KNWU.

          


Opdrachtgever: Flow Works B.V.
Uitvoering: November 2013
Locatie: Bilderdijklaan Amsterdam
Project: Het plaatsen van een stalen bint in de achtergevel.
 
 

Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf F.W. Onrust BV
Uitvoering:

Oktober 2013  

Locatie: Czaar Peterstraat, Amsterdam
Project: Het afvoeren van bouw- sloopafval.
  

Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf F.W. Onrust BV
Uitvoering: 2013
Locatie: Czaar Peterstraat, Amsterdam
Project:

In de periode mei/juni 2012 hebben wij 3 panden leeg gestript, deze werkzaamheden zijn uitgevoerd om een goed beeld te krijgen van de staat van de woningen.

In juni 2013 zijn wij gestart met het saneren van diverse asbesthoudende materialen. Nadat deze werkzaamheden gereed waren zijn wij gestart met het leegstrippen van 13 woningen. Aansluitend hebben wij een bodemsanering uitgevoerd in de kruipruimtes en diverse kelders .

  

Opdrachtgever: Winkelcentrum  
Uitvoering: oktober 2013
Locatie: Maassluis  
Project:

Schijf lost asbestcalamiteit winkelcentrum op.

Afgelopen vrijdag kwam bij de Schijf Groep de melding binnen dat er in een winkelcentrum in Maassluis een “asbestprobleem” was.

Tijdens de verbouwing van het winkelcentrum stuitte installateurs op een asbesthoudende plaat boven het plafond van een toilet. Boven dit toilet moest een standleiding worden aangesloten maar men  kon  niet verder vanwege de asbesthoudende plaat die zich tussen de passage en het toilet bevond. De opdrachtgever gaf aan dat het een must was dat de aansluiting op de standleiding op maandag plaats moest vinden. Dus sanering in het weekend was de enige mogelijkheid. Direct werd vrijdagmiddag een houten wand geplaatst om zo de werkzaamheden aan het zicht van het winkelend publiek te ontrekken.

Zaterdagmorgen werd begonnen met de sanering welke op zondagavond een feit was. Hierdoor konden de installatiewerkzaamheden op een veilige manier doorgang vinden.


Opdrachtgever: Eetcafe De Fles 
Uitvoering: oktober 2013  
Locatie: Amsterdam
Project: Voor Eetcafe De Fles hebben wij van steigerhout een grote bank en salontafels gemaakt.
 

Opdrachtgever: Terra Ontwikkeling CV
Uitvoering: september t/m oktober 2013  
Locatie:

Oostenburgervoorstraat, Amsterdam 

Project:

De Schijf Groep gaat Terra Ontwikkeling helpen met de ontwikkeling van project “Wienercomplex” te Amsterdam. In opdracht van Terra Ontwikkeling sloopt Schijf de voormalige scheepswerf “Wiener”. 6 augustus jl. zijn we begonnen met de asbestsanering waaronder 2.200 m² asbesthoudende dakbedekking, 1.950 m1 asbesthoudende kit, 640 m² golfplaten daken en diverse binnensaneringen. De 2.200 m² asbesthoudende dakbedekking is gelijktijdig met de sloop onder risicoklasse 2 van de betreffende loodsen uitgevoerd omdat het onderliggende dakbeschot voor de asbestsaneerders te slecht was om op te lopen. Daarbij is een rupskraan met overdrukcabine en machinist met DAV- certificaat en medische goedkeuring ingezet. Hierbij blijkt maar weer dat de brede inzet van de Schijf Groep op alle fronten zijn “mannetje” kan staan.  Het sloopproject bevindt zich midden in het stedelijk gebied van Amsterdam met veel bewoners rondom de slooplocatie. De bewoners veel informeren door middel van bewonersinformatieavonden en bezoeken bij de bewoners zelf zorgen er voor dat beperkte overlast aanvaardbaar is voor dit project. Half oktober 2013 zal Schijf gereed zijn met de werkzaamheden waarna het terrein verder bouwrijp gemaakt zal worden.

 


Opdrachtgever: Hofstede CS Milieuadviseurs
Uitvoering: augustus 2013
Locatie:

Winkelcentrum, Schalkwijk 

Project:

Schijf heeft weer eens laten zien dat zij hun mannetje staan als het gaat om calamiteiten. Op een vrijdagmiddag om half zes kregen zij de vraag of men in een winkelcentrum een 85 m1 lange luifel onder asbestcondities veilig kon maken. In de luifel was namelijk spuitasbest toegepast en de naden en kieren van de aftimmering van deze luifel moesten op stel en sprong asbestveilig worden gemaakt. Verstoring van het winkelend personeel was echter onbespreekbaar en in overleg met arbeidsinspectie en gemeente is besloten dit tijdens sluitingstijd uit te voeren. Er moest tussen zaterdagavond 18:00 uur en maandagmorgen 10:00 uur 85 m1 luifel in containment gezet worden, onder asbestcondities een deel van de luifel verwijderd worden, en de naden van de luifel moesten met hout en kit duurzaam dicht gezet worden. Uiteindelijk moest dit alles gereinigd worden om een vrijgavemeting uit te kunnen laten voeren.Dag en nacht is Schijf in ploegendienst door gegaan met gemiddeld 8 asbestdeskundigen, maandagmorgen om 7:00 uur was de vrijgave een feit, voor 10 uur was alles weer afgebroken en afgevoerd. Niets wijst meer bij de winkeliers en het winkelend publiek op de grote actie die geweest is.


Opdrachtgever: Vereniging Van Eigenaren
Uitvoering: Drielse Wetering, Zaandam
Locatie:

augustus 2013 

Project:

Na nauw overleg met VVE en bewoners is de Schijf Groep gestart met het verwijderen van asbesthoudend gevel en dakbeplating. Hierna is er opnieuw asbestvrij beplating aangebracht. Het gaat hierbij om 3 blokken woningen met winkels, welke per blok afgewerkt wordt. Hiervoor is goede communicatie met de bewoners en winkeliers een must. Middels een informatieavond is iedereen geïnformeerd over de “verbouwing” en kon men vragen stellen aan de deskundigen van de Schijf Groep.

 


Opdrachtgever: Verkaart Groep
Uitvoering: augustus 2013
Locatie:

Nieuwe Doelenstraat, Amsterdam

Project:

Prachtig uitzicht! 6 m³ boven Amsterdam.


Opdrachtgever: Montagebedrijf Berry B.V.
Uitvoering: juli 2013
Locatie:

Hoofdweg, Nieuw- Vennep

Project:

Voor Montagebedrijf Berry B.V. hebben de asbestsaneerders van Schijf Groep in juli 2013 bij Kverneland in Nieuw Vennep op grote schaal asbest verwijderd. Het ging om een productie hal van 3000 m² met golfplaten dak en aan de binnenzijde tegen het dak een amosiet beplating.In verband met het zo kort mogelijk stilleggen van de productie, zijn afgelopen februari de eerste voorbereidingsgesprekken gestart, om zodoende alles met elkaar af te stemmen en geen dag te verliezen bij sanering en montage. Er is gestart met een groot containment met 140.000 m³ onderdruk in de hal om de klasse 3 sanering van het plafond uit te voeren.Na vrijgave is gestart met de 3000 m² buitensanering van de golfplaten, waarna de opdracht kon starten met het aanbrengen van de nieuwe asbestvrije golfplaten.Uiteindelijk zijn mede door een goede voorbereiding alle planningen gehaald en draait de productie van Kverneland weer op volle toeren in een asbestvrije omgeving.

 
 
 
 


Opdrachtgever: Flow Works B.V.
Uitvoering: juli 2013
Locatie:

Da Costakade, Amsterdam

Project:

Funderingsherstel met Kelder. Op de foto´s is te zien de wapening van de keldervloer.

 


Opdrachtgever: Seanzigt Bouwservice Krommenie
Uitvoering: 2013
Locatie:

Buurt, Venhuizen 

Project:

Eerst hebben wij een aanbouw gesloopt. Daarna hebben wij het grondwerk verricht voor een afzink kelder.

 
 
 


Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf F.W. Onrust B.V.  
Uitvoering: 2013
Locatie:

 Ruyschstraat, Amsterdam

Project:

Het afhijsen van bouw- en sloopafval.

 


Opdrachtgever: Van Os- Van den Berg
Uitvoering: 2013
Locatie:

Herengracht, Amsterdam 

Project:

Het ontgraven en damwand zetten met betrekking tot zwembad.

 
 


Opdrachtgever: Bouwbedrijf Selie B.V.
Uitvoering: 2013
Locatie:

Hoger Einde-Zuid, Ouderkerk aan de Amstel

Project:

Bouwput uitgraven onder kerktoren.

 
 
 
 
 


Opdrachtgever: Café de Branding
Uitvoering: 2013
Locatie:

Voorstraat, Katwijk aan Zee

Project:

Voor Café de Branding hebben wij van steigerhout een grote bank en salontafels gemaakt.

 


Opdrachtgever: Particulier
Uitvoering: juni 2013
Locatie:

Jan van Gentlaan, Badhoevedorp

Project:

De eerste 2 foto's zijn van het containment binnen. De onderste 2 foto's zijn van het containment in aanbouw. Omdat het een klasse 3 sanering is moet er buiten ook een containment gebouwd worden.

 
 


Opdrachtgever: Osira Amstelring
Uitvoering: 2013
Locatie: Bornholm, Hoofddorp

Project:

Wij hebben een noodgebouw (Barlo) grote circa 4348 m³ gesloopt, dit noodgebouw was op gebouwd uit tijdelijke units. Het noodgebouw was gelegen achter het zorgcentrum Bornholm te hoofddorp.

Uitgevoerde werkzaamheden:
Nadat wij het bouwterrein hadden ingericht en afgezet door middel van bouwhekken zijn wij de units gaan demonteren.Wij hebben voor deze methode gekozen omdat diverse materialen konden worden hergebruikt. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd met een 24 ton’s rupskraan.

De materialen welke konden worden hergebruikt waren :
·         Underlayment platen
·         Houtenbalken
·         Isolatie materiaal
·         Diverse deuren en kozijnen
·         Betonplaten met de afm. 100x100x0.15cm
·         Diverse stalen balken

Nadat wij het complete noodgebouw hadden verwijderd hebben wij alle bestrating, kleine bomen en struiken verwijderd en het gehele terrein (circa 2600 m²) geëgaliseerd en ingezaaid met graszaad.

 
 


Opdrachtgever: AWG Bouw
Uitvoering: mei 2013
Locatie: Oude Hoogstraat, Amsterdam  

Project:

Het afhijsen van bouw- en sloopafval.

 


Opdrachtgever: Sjiek aan de Amstel
Uitvoering: april 2013
Locatie: Marktplein, Uithoorn

Project:

Hier hebben we geheel naar wens op maat het terras voorzien van Banken en terras afscheiding van Eiken meubels.  Al deze meubels zijn voor het plaatsen voorzien van 2 beitslagen met tussentijds schuren.

 
 


Opdrachtgever: Coffee Bar
Uitvoering: april 2013
Locatie: Museumplein, Amsterdam

Project:

Schijf Restoric heeft de Coffee bar voorzien van een nieuw vintage look door middel van een complete nieuwe voorgevel en indeling. Geheel op maat is dit in de timmerwerkplaats voorbereid en op locatie gemonteerd. Hiervoor is oud Amerikaans vloerhout gebruikt gecombineerd met oude spoorbielsbouten. Alle houten delen zijn 3 maal afgelakt met tussentijds schuren. Dit geeft een oude robuuste look maar maakt het geheel wel werkbaar. Tevens heeft onze timmerman en stukje timmertechnisch vernuft toegepast door middel van de klep onderaan de voorzijde van het barelement. Deze is opklapbaar waardoor het schoonmaken van de coffee bar zeer eenvoudig is geworden.

 


Opdrachtgever: van Berkel Aannemers Leimuiden B.V.
Uitvoering: 2012- 2013
Locatie: Derde Helmerstraat, Amsterdam

Project:

Realiseren funderingsherstel met ruwbouw kelderbak. Het hele pand op tafelconstructie plaatsen.

 
 
 
 


Opdrachtgever:

Hoveniersbedrijf Van der Weiden
Uitvoering: maart 2013  
Locatie: Weesp  

Project:

Het betreft 25 m1 zaagwerk in 25 cm beton in bestaande fabrieksvloer.

 


Opdrachtgever:

Vios Bouw en Onderhoud Amsterdam BV

Uitvoering:

maart 2013

Locatie:

Nieuwe Prinsengracht, Amsterdam

Project:

Het betreft boren van zagen ten behoeve van heipalen.

 


Opdrachtgever:

Funderingstechnieken De Coogh
Uitvoering: maart 2013
Locatie:

van Woustraat, Amsterdam  

Project:

Sloop- en grondwerk t.b.v. funderingsherstel.

 
 


Opdrachtgever:

P.A. van Miltenburg & Zn. bv
Uitvoering: maart 2013
Locatie:

Oude Postweg, Austerlitz

Project:

Het betreft een totaal sloop van een berging. De berging bestond uit een betonvloer,metselwerk wanden en een schuine kap voorzien van een houtendak beschot met pannen.De werkzaamheden zijn uitgevoerd met een 8 ton’s midikraan met diverse hulpstukken waaronder een sorteerknijper en een hydrolyse hakhamer. Nadat de gehele berging inclusief betonvloer en de fundering was verwijderd heeft de Schijf Groep zand aangevuld en de bestrating aangeheeld met nieuwe BKK bestrating.

 
 


Opdrachtgever: BAM Gebouwservices
Uitvoering: maart 2013
Locatie:

Douwe Egberts, Utrecht  

Project:

Het afhijsen van bouw- en sloopafval.

  


Opdrachtgever: RPS advies- en ingenieursbureau bv  
Uitvoering: maart 2013
Locatie:

Oosterburgervoorstraat, Amsterdam 

Project:

Tijdens de asbestinventarisatie zijn diverse asbesthoudende materialen aangetroffen. De asbesthoudende materialen worden verwijderd.

 


Opdrachtgever: Balq B.V.
Uitvoering: februari 2013
Locatie:

Oude Looiersstraat, Amsterdam

Project:

Het betreft een totaalsloop. De Schijf Groep heeft het pand leeg gestript, dat wil zeggen dat al het bouw- en sloopafval, hout en achtergebleven inventaris is verwijderd. Hierna zijn wij gestart met het totaal slopen van het pand. Dit was zeer complex, het naast gelegen rechter pand had namelijk een gezamenlijke bouwmuur. Er moest zeer nauwkeurig gewerkt worden omdat er nog niet zeker was of de linker bouw muur een gezamenlijke bouwmuur was. Tijdens de werkzaamheden bleek ook dat de linker zijde een gezamenlijke bouw muur was. Nadat wij de bovenbouw hadden verwijderd is de betonvloer en funderingen verwijderd. De werkzaamheden zijn uitgevoerd met een 8 ton’s midikraan met diverse hulpstukken onder andere een sorteerknijper en hakhamer.

 


Opdrachtgever: Particulier
Uitvoering: februari 2013
Locatie: Oosterlandweg, Mijdrecht
Project:

Het betreft een buitensanering risicoklasse 2. Het verwijderen van 40 m² plaatmateriaal.

 
 
 


Opdrachtgever: Woningcorporatie
Uitvoering: februari 2013  
Locatie: Delft
Project:

Het verwijderen van asbesthoudende materialen.

  
 


Opdrachtgever: JK Bouw     
Uitvoering: februari 2013
Locatie: Rozenlaan, De Kwakel  

Project:

Het plaatsen van een dakkapel door middel van de autolaadkraan.

 
 


Opdrachtgever: Meijer Bouwservice Amsterdam B.V.  
Uitvoering: februari 2013
Locatie: Noordeinde, Den Haag

Project:

Het afhijsen van bouw- en sloopafval.

 


Opdrachtgever: Wits Utrecht B.V.
Uitvoering: 2013
Locatie: Bilthoven  
Project:

Demontage betonnen trap.

 
 
 


Opdrachtgever: P.A. van Miltenburg & zn. bv
Uitvoering: 2012- 2013
Locatie:

Kroostweg- Noord, Zeist

Project:

Er is asbest beplating verwijderd in de ketelruimte. Daarna is er gestart met het totaal verwijderen van 2 stuks panden. De eerste sloophandeling is verricht door de opdrachtgever van P.A. van Miltenburg (zie foto’s met de 2 stuks danspoppen). De werkzaamheden zijn uitgevoerd door middel van een 8 ton’s midikraan en een 24 ton’s rupskraan. Totaal zijn er 2 panden verwijderd, bestrating opgenomen en afgevoerd en een fietsenstalling verwijderd.

 


Opdrachtgever: Van Rijswijk Precisiesloop
Uitvoering: 2013
Locatie: Amstelstraat, Amsterdam
Project: Nachtelijk Hijswerk? We staan werkelijk altijd voor U klaar!
Zelfs midden in de nacht bij -6 graden staan we klaar voor onze klanten om af te hijsen!

 


Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf Bouwnet B.V.  
Uitvoering: 2012 - 2013
Locatie: Middenweg, Amsterdam
Project:

Realiseren funderingsherstel met ruwbouw kelderbak.